Kolajen sıvı mı toz mu diye ikilemde kaldıysanız, her ikisinin de kendine mahsus faydaları olduğunu bilmelisiniz. Vücudun kendi kendine ürettiği bir protein olan kolajenin eksikliği, onu dışarıdan takviye almayı gerektirir. Kolajen yoğunluğu 20’li yaşlardan itibaren azalmaya başlar. Fizyolojik süreçlerden biri olan bu durum, çok hızlı gerçekleşirse aşırı kolajen kaybı çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. Tedavi için kolajen takviyelerine başvurmak zorunluluk hâlini alır.
Kolajen, büyük yapılı bir proteindir. Vücut bunu sindiremeyeceğinden dolayı önce kolajenaz enzimleriyle parçalamaya ihtiyaç duyar. Parçalanmış kolajene kolajen peptit adı verilir.
Kolajen proteinleri vücuda girdiği zaman sindirilir ve hücrelere gönderilirler. Parçalanmış halde oldukları için vücutta daha kolay dolaşırlar, hücrelerin arasından rahatlıkla geçerler.
Cilt bakımından saç bakımına, tırnak bakımından vücut bakımına her alanda kolajen desteklerinden yararlanılabilir. Domuz, balık ve sığır derisi yoğun olarak kolajen içerir. İlik, kemikli et, kelle- paça, işkembe, narenciye, avokado, yumurta, gibi gıdalar da kolajen peptit açısından zengindir.
Fakat bu gıdaları tüketmek, çoğu zaman gerektiği kadar kolajen almaya yeterli gelmez. Onun için sıvı, toz veya başka formlarda kolajen takviyelerine ihtiyaç duyulur. Toz ya da sıvı formdaki kolajen takviyelerinin emilimi daha hızlı, etkileri daha yüksektir. Böylelikle kolajene gereksinim duyan tüm hücrelere ulaşarak daha sağlıklı sonuç verir.
Toz kolajenler su ile karıştırılarak kullanılır. Suda kolaylıkla çözünür, kokusuz ve neredeyse tatsız bir proteindir. Koruyucu ve renklendirici içeren formları da vardır. Toz formda satışa sunulan kolajen takviyeleri unlu mamullere ve sıcak içeceklere de eklenebilir. Sıvı kolajenler ise şurup benzeri bir yapıdadır. Farklı alternatiflerden birine karar verirken hekiminizin önerilerini dikkate almanız gerekir.
Sıvı Kolajen mi, Tablet mi?
Sıvı kolajen mi, tablet mi daha iyi? Şeklinde kararsızlık yaşıyorsanız kriterlerinize ve bütçenize göre doğru seçim yapmak için bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ancak hangi kolajen takviyesi olursa olsun, etkisini görebilmek için en az 3 ay düzenli kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Kolajen Sıvı mı Toz mu
Daha sonra ara verip yeniden başlayabilir, 3 veya 6 aylık periyotlar hâlinde uygulamaya devam edebilirsiniz. Kullanım sıklığı ve dozu konusunda hekiminizin tavsiyelerine uymalısınız.
Kolajen takviyeleri değişik formlarda ve içerik bileşimlerinde sunulur. Toz, tablet ve sıvı kolajenlerin yanı sıra krem ve serum şeklinde olanları da vardır.
Her formun kendine göre avantajlarından ve dezavantajlarından söz edilebilir. Sıvı ya da toz kolajen takviyelerinin tadını ağır bulanlar tablet formdaki takviyelerin daha iyi olduğunu düşünür.
Bununla birlikte toz ya da sıvı kolajenlerin farklı aromalarla tatlandırılan versiyonları da mevcuttur. Bu kadar geniş bir yelpazede kaybolup gitmemek için, en doğrusu bir uzman tarafından yönlendirilmenizdir.
Bu konuda tüm merak ettiklerinizi danışmak için sitemizi ziyaret edebilir, ürünlerimizi gözden geçirebilirsiniz. Ürün içerikleri, ne işe yaradığı ve kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda detaylı bilgiyi bizden öğrenebilirsiniz.
Sıvı Kolajen Kullananlar
Bunlar likit kolajen olarak da bilinir. İçmeye hazır halde, şişelenmiş olarak satılırlar. Kapsül yutamıyorsanız veya suya ekleyip karıştırma zahmetiyle uğraşmak istemiyorsanız en doğru tercihtir.
Fakat bunları yiyeceklerle birlikte alamazsınız. Belki tadı da hoşunuza gitmeyebilir. Yine de birçok uzman, sıvı kolajenin vücut tarafından daha iyi kullanıldığını savunur. Biyoyararlanım açısından sıvı kolajenlerin daha avantajlı olduğunu söyleyen üreticiler çoktur.
Kolajen tablet kullananlar da azımsanamayacak kadar fazladır. Bunlar, kolajen tozunun jelatin kapsül içinde sunulduğu takviye formudur.
En iyi kolajen tozu, en iyi sıvı kolajen veya en iyi kolajen tablet ararken güvenilir, bilinen markalara yönelmelisiniz.
Kolajen takviyesine gerçekten ihtiyacınız var mı? Kolajen takviyesi ile etkileşime girebilecek herhangi bir ilaç veya farklı bir takviye alıyor musunuz? Kolajen takviyesi kullanmanıza engel teşkil eden bir durum mevcut mu?
Bunları öğrenmek için doktora başvurmalısınız. Hangi takviyeyi hangi miktarda ve ne sıklıkta almanız gerektiğini de ondan öğrenmelisiniz.
Kolajen takviyesinden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız beslenme programınızda doğal kolajen içerikli gıdalara yer vermeli, egzersizi yaşam tarzı hâline getirmeli ve sigaradan uzak durmalısınız.